Vi vil gøre en forskel for Færchfamilien og for Nordvestjylland
Annemette Færch, bestyrelsesformand i Færchfonden

Hovedentreprise Dansk Talentakademi Campus

Lokal entreprenør bygger Dansk Talentakademi Campus i Holstebro

 

 

Entreprenørfirmaet Jens Jensen A/S skal bygge Dansk Talentakademis campus i Holstebro. Realdania og Færchfonden finansierer byggeriet, hvor fremtidens talenter inden for litteratur, musik, scenekunst og design vil boltre sig.

 

Der er nu indgået kontrakt med entreprenørfirmaet Jens Jensen A/S i Holstebro om hovedentreprisen for opførelse af det kommende campusbyggeri for Dansk Talentakademi.

 

- Der er flere grunde til, vi er glade for ordren. For os er det et prestigebyggeri og så er det dejligt, at det er et lokalt byggeri i vores hjemby, Holstebro, udtaler Jan Bodilsen, en af direktørerne ved Jens Jensen A/S.

 

Dansk Talentakademi Campus skal opføres syd for Storåen ved Sønderboulevard i Holstebro, og det får Black Box og Holstebro Musikteater som nærmeste nabo. Dansk Talentakademi Campus (i daglig tale DTA Campus) opføres med midler bevilget af Færchfonden og Realdania, som hver giver 20 millioner kr. til byggeriet.

 

- Jeg er meget glad for, at de to fonde gør det muligt, at vi sammen kan opføre talentakademiets nye rammer. Det bliver godt at komme i gang og jeg glæder mig til at følge byggeriet, udtaler Leif Brøgger (V), der er formand i Udvalget for Kultur og Fritid, Holstebro Kommune.   

 

Byggeriet til i alt 40 mio. kr. bliver opført i 3 etager. Bygningen vil rumme 29 kollegieværelser til elever i Dansk Talentakademi, ligesom der vil være en række fælleslokaler der skal anvendes til undervisning, aktiviteter der kan bringe de 5 undervisningslinjer på Dansk Akademi sammen via projekter, workshops og elevinitiativer.

 

En hjørnesten for talent- og byudvikling  

 

Hos Færchfonden, der finansierer halvdelen af byggeriet, glæder direktør Martin Vang Hansen sig til at se byggeriet blive til virkelighed.

 

- De nye rammer på Helgolandsgade bliver en hjørnesten i talentudviklingen i byen, regionen og hele Danmark. På den måde er jeg sikker på, at akademiets nye campus vil bidrage til at sætte Holstebro på det kulturelle landkort.

 

Realdania, der er den anden store bidragsyder i byggeprojektet, er enig. Projektchef Lars Autrup fremhæver samspillet mellem det nye campus og byen, der vil kunne bidrage til byens liv.

 

 - Vi ser frem til den kommende proces, hvor ideerne og stregerne på papir, skal realiseres. Når campus står færdigt, er visionen, at det skal være med til at skabe synergi mellem byen og de mange unge kreative mennesker på stedet. Projektet vil styrke talentakademiet og Holstebro som uddannelsesby, og samtidig håber vi på, at det bidrager til et mere aktivt byliv i området, siger projektchefen fra Realdania.

 

Efter planen starter byggeriet af DTA Campus i slutningen af 2016, og bygningen forventes at stå klar til indflytning i starten af 2018.


 

 

FAKTA OM DANSK TALENTAKADEMI

 

Dansk Talentakademi har fem linjer

·         Musik (MGK), med udgangspunkt i Holstebro Musikskole

·         Kunst og design, med udgangspunkt i Holstebro Kunstmuseum

·         Dans, med udgangspunkt i Det Kgl. Teaters Balletskole i Holstebro

·         Musical og teater, med udgangspunkt i Odin Teatret og Musikteatret i Holstebro